Nieuwe bijenwasdoeken

Cailleagh’s is een bijzondere bezige bij vandaag. Met de prachtige nieuwe bijenwas wordt een vernieuwde versie van onze bijenwasdoeken gemaakt. Deze houdt nog beter zijn vorm vast en kan dus nog beter afsluiten.

Wat zijn bijenwasdoeken ook al weer? Dat is is de grootmoeder van het moderne keukenfolie. Voor er keukenfolie was maakte men zelf van stukken katoen en bijenwas geïmpregneerde doeken. Door de bijenwas kan je met de stof een aangebroken stuk kaas, brood, fruit, groente, potje of bakje hermetisch afsluiten en veel langer vers houden. Klaar? Even afspoelen met water en een sponsje en je doek is er weer klaar voor.
Het fijne is dat de warmte van je handen voldoende is om de doek zacht en soepel te maken zodat je het ergens omheen kan vormen. Zodra het dan afkoelt blijft het in die vorm zitten. Bijenwas is een antibacterieel materiaal en dat draagt dus bij aan de houdbaarheid van het te bewaren product.

Wij vinden dat het best een beetje speels mag blijven en zoeken dus altijd naar creatieve lapjes 100% katoen stof. Zo krijgen wij unieke doeken. Heerlijk voor eigen gebruik, maar wij delen dit unieke ambachtelijke product ook graag.

Onze standaard maat is 25 x 25 cm (€ 6,-), maar op verzoek kunnen wij ook andere maten maken.

Te koop bij onze kast in de Groene Zus (Lelystad), of via Facebook/website (https://www.cailleaghscandles.nl).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *